Billigt snus på nätet

Jag älskar snus. Det svenska snuset är en mycket folkkär tobaksprodukt i Skandinavien. Här är en kort historia kring snuset framfart. Historian om snusets ankomst kan härledas långt tillbaka i tiden, denbörjade redan vid Christoffer Columbus expedition till Västindien. Efter ett par århundraden med luktsnus och tuggtobak startade man under 1800-talet tillverka det fuktiga läppsnuset, dvs. det vi idag kallar snus.

En hel del av oss konsumenter är omedvetna om detta.Då snus är en färskvara kan färskt snus endast erbjudas då snuset kommer direkt från tillverkarna.
Hur kommer det sig att priset skiljer sig från snus till snus?

Först och främst är snus uppdelad i olika kategorier där de vanligaste är portionssnus, white samt lössnus. Portionssnus samt white-snus säljs alltid för ett lägre pris då snusdosorna för lössnus innehåller mer tobak än portionssnus.

Likt många liknande branscher är snusmarknaden uppdelad uppdelad i olika nivåer prisnivåer.


Bland de billigare dosorna hittar vi bland annat varumärket Kaliber. Snusvarumärket Kronan finns hos mitten- segmentetoch sist har vi klassikerna Ettan. Många vet dock inte om att det är ofta samma tillverkare bakom vårt snus, dvs. Snusogram.

Då vi i Sverige har en ovanligt hög punktskatt på snus som ökar successivt, växer framförallt lågprissegmentet markant. Allt fler snusare söker efter billigt snus, samtidigt som premium segmentet allt mer börjar efterlikna lyxvaror.
För att hålla ner kostnaden för sitt snus- planera dina snusköp. Det är ingen överraskning att det ofta billigt imageatt handla på sig en stock snus (10 dosor) istället för att köpa dem en och en. En del väljer även att göra sitt eget snus hemma, genom att köpa råtobak.


Svårare är det för de som säljer snus, då vinsten inte är så stor. Ju större partier snus återförsäljare köper in desto lägre pris betalar återförsäljarna per snusdosa. Tyvärr leder det ofta till att de måste sälja gammalt snus, eller snus som gått ut. En hel del av oss konsumenter är omedvetna om detta.Snus är en färskvara och det är en stor kvalitetsskillnad på gammalt, jämnfört med nytt snus.
Sign In or Register to comment.